FBY Enerji Üretim Tesisi bölgede tarımı bitirme noktasına getirdi: Vatan Partisi'nden üreticilere destek

Vatan Partisi Üreticilerin sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Partinin kurmayları, 81 ili karış karış gezerek, üreticilerle buluşuyor. Partinin Örgütlenme Bürosu Başkanı Savaş Oruç başkanlığındaki bir heyet Adana’nın Yüreğir İlçesine bağlı Zağarlı Mahallesi’ne kurulan FABAY Enerji Üretim Tesisi yüzünden mağdur olan vatandaşlarla buluştu. Oruç, “Bölgede üretimi bitirme noktasına getiren ve 16 bin insanın sağlığını tehdit eden tesise, Vatan Partisi olarak izin vermeyiz” dedi. Çiftçilerin yanında olduklarını belirten Oruç, sürece müdahil olacaklarını ifade etti.

FBY Enerji Üretim Tesisi bölgede tarımı bitirme noktasına getirdi: Vatan Partisi'nden üreticilere destek

Haber : Yalçın Semir Akarsu

Vatan Partisi, üreticinin iktidarını kurmak için yurt genelinde harekete geçti. Parti’nin ileri kadroları ülkeyi karış karış dolaşıyor.

Vatan Partisi’nin Örgütlenme Bürosu Başkanı Savaş Oruç da çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adana’ydı. Yüreğir İlçesi’ne bağlı Zağarlı Mahallesi’nde üreticilerle buluşan Oruç, bölgede tarımı bitirme noktasına getiren FABAY Enerji Tesisi’nin verdiği zararı yerinde inceledi.

Enerji tesisinin hemen karşısında bulunan depolama alanı kapatma kararına rağmen hala açık. Bu duruma tepki gösteren Savaş Oruç da, depolama alanının karara rağmen neden hala açık olduğunu yetkililere sordu.

Vatan Partisi’nin konuyu gündemine aldığını belirten Oruç çiftçilere, “atacağınız her adımda yanınızdayız” dedi.

Üreticiler ve bölge muhtarlarının da katıldığı toplantıda, tesisten dolayı mağdur olan vatandaşlar, gerekirse eyleme geçeceklerini belirtti.

Savaş Oruç ise mağdur olan bölge halkı adına yetkililere seslendi.

adana vatan partisi çiftçi Tarım oruç mağdur Savaş Oruç