Washington karıştı!

Amerikalı senatörlerin iddiası Washington'u karıştırdı. Senatörler John McCain ve Lindsay Graham, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Amerika'nın Suriye politikası çöktü" dediğini öne sürdü. Bakanlık ve Beyaz Saray, iddiayı yalanladı, her iki kurum da senatörlerin kendi duymak istediklerini söylediğini savundu.

Washington karıştı!

"Amerika'nın Suriye politikası çöktü". Bu sözlerin Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry'e ait olduğu ileri sürüldü. İddianın sahipleri ise Amerikalı senatörler John McCain ve Lindsay Graham.

Washington Post, Dailybeast ve Bloomberg'e konuşan senatörler, Münih Güvenlik Konferansı sırasında, Kerry'nin 15 Amerikalı Kongre üyesiyle yaptığı toplantının ayrıntılarını anlattı. Senatörler, Kerry'nin toplantıda "Obama’nın Suriye politikasının iflas etti, Suriye vahşetine yönelik yaklaşımı işlemedi. Cenevre görüşmeleri de başarısızlğa uğradı" dediğini iddia etti.

Dışişleri Bakanlığı ise senatörlerin iddiasını yalanladı. Senatörlerin yanlış nitelendirmelerde bulunduğunu söyleyen Bakanlık Sözcüsü Jen Psaki, senatörleri kendi duymak istediklerini yansıtmakla suçladı.

Senatörlere bir yalanlama da Beyaz Saray'dan geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, "Bu haberler, senatörler McCain ve Graham’in bizim Suriye politikamız hakkında ne düşündüklerinin bir yansıması, Bakan Kerry’nin ne düşündüğünün değil" dedi.

Her iki senatör de Amerika'nın Suriye'ye müdahalesini savunuyor.

ulusalkanal.com.tr