Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı

Afrin'den açılan ateş sonucu bir askerimizin şehit olması üzerine Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Maslahatgüzara, Türkiye'nin rahatsızlığının ve tekrarlanması durumunda terör örgütü PYD'ye misliyle karşılık verileceğinin iletildiği açıklandı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu ayrıca, "Rusya'daki PYD ofisinin kapatılması konusunda da Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz" dedi.

Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı

Dışişleri Bakanlığı, Ankara’daki Rus mashalatgüzarına, sosyal medyadaki fotoğraflarda Rus askerlerinin PYD/PKK’lı teröristlerle bir arada görülmesinin kabul edilemez olduğunu iletti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, "YPG/PYD kontrolünde olduğu söylenen bölge; ancak Rusya ile anlaşma çerçevesinde bu bölgedeki ihlalleri izlemeden Rusya sorumlu olduğu için Rus maslahatgüzar çağrılmıştır." dedi.

Rus diplomata, Türkiye'nin rahatsızlığının ve tekrarlanması durumunda terör örgütü PYD'ye misliyle karşılık verileceğinin iletildiği açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, "Rusya'daki PYD ofisinin kapatılması konusunda Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz" dedi. Müftüoğlu, Rusya'nın ve diğer müttefiklerin Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı duyması gerektiğini ve Rus askerlerin YPG'lilerle çektirdiği fotoğrafların hoş olmadığını belirtti.

Müftüoğlu, Amerika'nın Rakka operasyonuna YPG'nin dahil olmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi ve Türkiye'nin Amerika öncülüğündeki koalisyonla Rakka operasyonu yürütmeye hazır olduğunu söyledi.

Sözcü Müftüoğlu, Amerika ve İngiltere'nin aldığı tartışmalı yasak kararıyla ilgili de konuştu. Müftüoğlu, "İstanbul Atatürk Havalimanı'nın ve Türk Hava Yolları'nın bu kapsam dışında tutulması için girişimlerimiz devam etmektedir. Bu girişimlerimiz sadece ABD makamları nezdinde değil, benzer uygulamaya geçeceğini ifade eden İngiltere makamları nezdinde de yürütülmektedir." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya afrin pdy