Erdoğan'a sızdılar!

10 polis hakkında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesine ait özel bilgileri ele geçirme suçundan hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı. Polislerin, 2012 ve 2013 yıllarında toplam 114 kez Erdoğan’ın özel bilgilerine ulaştığı tespit edildi. O kayıtlar arasında, Erdoğan'ın Obama ile görüşmesi de var.

Erdoğan'a sızdılar!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin kişisel verilerini ele geçirmekle suçlanan 10 İstihbaratçı polis hakkında hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı.

İddianameye göre; şüpheliler özel verilere 2012 ve 2013 yıllarında yoğun olarak sızdı. Bilgilere İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na ait programla erişen şüpheliler, iki yılda 114 kez Erdoğan’ın özel verilerine ulaştı.

Bunlar arasında, Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında yapılan görüşmenin bilgileri de bulunuyor.

İddianamede, Polis memuru Özlem Gökkoyun'un 19 Haziran 2012’de programa giriş yaptığı belirtildi. Bu programla, Erdoğan'ın, Meksika’nın Los Cabos kentindeki G-20 zirvesinde ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmenin bilgilerine ulaştı.

Şüphelilerin özel bilgilere 7 Şubat 2012’deki MİT krizi ve Erdoğan’ın bağırsak ameliyatı olduğu 26 Kasım 2011 günlerinde de giriş yaptığı saptandı.

Şüpheliler ise kendilerini, "Çok sevdikleri Erdoğan’ın fotoğrafına bakmak için programa girdik" diyerek savundu. İstihbaratçıların bu savunması savcılık tarafından “saçma, delillerle tutarsız, birbirinden kopyalanmış, savunma iç güdüsü ve yalan” olarak değerlendirildi.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan