Hrant Dink cinayeti soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink cinayetinde polis şeflerinin rolünü soruşturan savcı iddianameyi tamamladı. Savcı Gökalp Kökçü'nün hazırladığı iddianamede 25 şüpheli yer aldı. Polis şefleri, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kasten öldürme", "resmi belgede sahtecilik"le suçlanıyor.

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında yeni gelişme

F tipi yapının yargı ayağının çökertilmesinin ardından, Hrant Dink cinayetini aydınlatacak soruşturmada önemli bir adım daha atıldı.

Polis şeflerinin cinayetteki rolünü soruşturan savcı iddianameyi tamamladı.

Adım adım şüpheleri araştıran Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü, 25 zanlı hakkında iddianame yazdı.

25 şüpheli arasında üst düzey polis şefleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Coşkun Çakar, Engin Dinç, Celalettin Cerrah'ın da bulunuyor.

İddianamede şüpheliler "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kasten öldürme", "resmi belgede sahtecilik", "resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek" ve "görevi kötüye kullanmak" ile suçlanıyor.

Cinayeti soruşturan savcı Gökalp Kökçü, Emniyet İstihbarat Dairesi'nde, Ali Fuat Yılmazer'in başında bulunduğu C5 bürosunun kurulduğunu, cinayetin Ergenekon kumpasını hazırlamak için bu büro bünyesinde tasarlandığını saptamıştı. F tipi polislerin, cinayet ihbarını 4 ay önceden almasına rağmen gizlediğini belirlemişti.

ulusalkanal.com.tr

soruşturma Hrant Dink