İç Güvenlik Yasası birleşimi saat 14'te

Meclis Genel Kurulu'na yumruklar, tekmeler, küfürlerle gelen İç Güvenlik Yasası üzerindeki görüşmelere 4 günde geçilecek. Birleşim bugün 14.00'te başlayacak.

İç Güvenlik Yasası birleşimi saat 14'te

Meclis Genel Kurulu'nda tartışmalara ve kavgalara neden olan İç Güvenlik Paketi'nin tümü üzerindeki görüşmelere 4 günde geçilecek.

Teklif Salı günü Genel Kurul'a geldi, ancak tasarıdan çok Meclis'teki kavgalar konuşuldu. Sandalyeler fırlatıldı, küfürler edildi, tokmaklar kafalara vuruldu, vekiller merdivenlerden yuvarlandı...

Ancak 4 gün sonra İç Güvenlik Paketi'nin tümü üzerinden görüşmelere geçilebildi. İktidar adına görüşmeleri başlatacak konuşma için AKP'li vekiller kürsü etrafında 'güvenlik şeridi' kurdu. Bu kez de kürsü önünde itişmeler yaşandı. Muhalefet milletvekilleri paketin tümü üzerinden görüşülmesine karşı çıktı. Kürsü önünde muhalefet ile AKP'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Birleşim bugün bugün saat 14.00'da toplanmak üzere kapandı.

Meclis’te önceki gün yaşanan kavga sırasında 3 metrelik merdiven boşluğuna düşerek omurgasında 2 kırık oluşan CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, kendisini iten AKP’li Suat Önal’dan şikâyetçi olduğunu söyledi. Düzgün, “Birini o boşluğu görerek ittirmek öldürmeye kastetmektir, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

ulusalkanal.com.tr

iç güvenlik paketi iç güvenlik yasası TBMMde