TBMM'de kanun teklifi mesaisi sürüyor

Meclis’te bu hafta bir dizi teklifin görüşmeleri yapılacak. Genel Kurul'da geçen hafta görüşmeleri başlayan 71 maddeli "Torba teklif" ele alınacak. Teklif içinde, Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulması ile yaşlılık aylıkları için 1000 liranın alt sınır belirlenmesi gibi çok sayıda düzenleme var.

Meclis yeni haftayla birlikte yoğun bir mesainin de içine giriyor.

15 Ocak Salı günü toplanacak Genel Kurulun bu hafta öne çıkan gündemini, görüşmeleri geçen hafta başlayan 71 maddeli "Torba teklif" oluşturacak.

Üç bölümden oluşan teklife göre, varlık finansmanı fonlarının sermaye piyasalarında elde ettiği gelir, banka ve sigorta vergisinden ayrı tutulacak.

Bunun yanı sıra, Finansal sistemin ekonomik büyümeyi desteklemesi ve piyasalarda güvenin korunması için Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulacak.

Şalgam suyu ve aromalı içme sütleri ile bebek ve devam sütü sayılan içeceklerden ÖTV alınmayacak.

Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıkların 1000 liradan az olmaması da teklifin maddeleri arasında.

Teklifte ayrıca, devlet üniversitelerinin diş hekimliği fakültelerini de yakından ilgilendiren düzenleme var. Buna göre, ilaç ile tıbbi malzeme alımlarına ilişkin fakültelerin borçları, Hazine ve Maliye Bakanlığından aktarılacak kaynakla ödenecek.

Meclis’te bu hafta Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesindeki Alt Komisyon da mesaide olacak. "Gençlerin Bilim, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesi" adıyla kurulan Alt Komisyon 16 Ocak Çarşamba günü toplanacak.

tbmm