Ardahan'da Ölmez ailesi PKK'nın karşısına dikildi

HDP ve PKK, gençlerin, çocukların hayatlarını çalıyor. Ailelerin ocaklarını söndürüyor. Biliyorsunuz uzun süredir çocukları dağa götürülen ailelerin evlerine konuk oluyor onların sesini duyurmaya çalışıyoruz. Siirt ve Muş'taki ailelerden sonra Ardahan'da da Ölmez ailesi PKK'nın karşısına dikildi, çocuğunu istedi. Baba Durmuş Ölmez, HDP'nin siyasi parti kimliğine bürünerek çocuklarını dağa götürdüğünü söyledi.

Ardahan'da Ölmez ailesi PKK'nın karşısına dikildi

Haber-Kamera: İlyas Gümrükçü

Burak Ölmez, 1994 doğumlu. Götürüldüğünde 20 yaşındaydı. Erzurum Üniversitesinde matematik öğretmenliğini okuyordu. 2014 yılında diğer çocuklar gibi HDP-PKK iş birliğinde dağa götürüldü.

Gülsen-Durmuş çiftçi Ardahan'da yaşıyor. Annesi babası Burak'ı yıllardır arıyor. Onun arkasından çalmadıkları kapı kalmadı. Ancak bir sonuç alamadılar.

Ulusal Kanal'a evini açan aile 2014 yılında Diyarbakır'da DağKapı Meydanı'nda PKK'ya karşı başlatılan eyleme de katılmıştı.

Ölmez ailesi, Diyarbakır'da, Şırnak'ta eylem yapan annelerden umutlu, çözüm bulacaklarına inanıyorlar. Tek bir korkuları var. Çocuklarının dağda teröristler tarafından ölüme terk edilmesi.

Durmuş Ölmez, HDP'nin çocuğunun hayatını çaldığını söylüyor. Gençlerin, tuzağa düşürülerek götürülmesinden şikayetçi.

Aile, HDP'nin siyasi parti kimliğine saklanarak çocukları dağa götürdüğünü söyledi.

Anne Ulusal Kanal aracılığıyla oğluna seslendi.

ulusal.com.tr

pkk diyarbakır ulusal kanal ardahan muş hdpp