Siirt'te çatışma: 1 şehit

Siirt'te özel harekat polisleri, 2 ayrı mahallede PKK'nın hücre evine baskın düzenledi. Çıkan çatışmada ağır yaralanan 4 polisten biri kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Baskında 5 PKK'lı öldürüldü

Siirt'te çatışma: 1 şehit

Van'ın ardından Siirt'te de PKK'lıların kaldığı ev tespit edildi, operasyonda 5 terörist öldürüldü. Çatışmada yaralanan özel harekat polisi şehit oldu.

Emniyet birimleri, kent merkezindeki İnönü ve Kazım Karabekir mahallelerinde PKK'nın hücre evini tespit etti, ardından harekete geçti.

İki adrese, özel harekat ve Terörle Mücadele ekipleri, sabah 06.30'da operasyon düzenledi.

Baskında PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Sokaklar silah sesleriyle yankılandı.

İnönü Mahallesi'ndeki evde sayılarının 15 kadar olduğu belirtilen teröristlerden bazıları güvenlik güçlerine ateş açıp Şeyh Mahmut Meydanı'nda doğru kaçtı. Çatışma bu bölgeye kaydı.

Kazım Karabekir Mahallesi'nde ise çatışma devam etti. Her iki bölgeye Siirt'te bulunan 3. Komando Tugayı'ndan askerler ve Kirpi adı verilen zırhlı araçlar sevk edilerek polise destek verildi.

Olayda 5 terörist öldürüldü. 4 özel harekat polisi yaralandı.

Polislerden biri kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada, "Halkın desteğiyle önceden aldığımız istihbari bilgilerde dün itibariyle silahlı kişilerin evlerde olduğunu tespit ettik. Bu sabah da evlere girildi, operasyonlar devam ediyor" dedi.

Güvenlik güçleri, İnönü ve Sakarya Mahallelerinin tamamı ile Dumlupınar Mahallesi’nin bir bölümünü abluka altına aldı. Bölgeye giriş ve çıkışlar kapatıldı.

ulusalkanal.com.tr