Amerika tehdidinin yükseldiği Kore yarımadasında sıcak gelişmeler yaşanıyor

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin Amerika'ya uyarı niteliğindeki gerçek mermilerle yaptığı tatbikatın görüntüleri paylaşıldı. Amerika a Güney Kore'de hava savunma sistemi kurmaya başladı. Güney Kore köylüleri de Amerika'yı protesto etti, "ABD! Dost musun yoksa işgalci mi?" diye sordu.

Amerika tehdidinin yükseldiği Kore yarımadasında sıcak gelişmeler yaşanıyor

Amerika tehdidinin yükseldiği Kore yarımadasında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Amerika'yı savaş kışkırtıcılığıyla suçladı.

Son olarak Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ordusunun 85. yıldönümünü gerçek mermiler kullandığı tatbikatla kutlamıştı. İşte o tatbikatın görüntüleri ortaya çıktı.

Gövde gösterisine dönüşen tatbikat Amerika'ya uyarı niteliği de taşıyor.

Güney Kore'de ise Amerika'nın işgali göze çarpıyor. Washington'dan nükleer denizaltıdan sonra bir Kore hamlesi daha geldi. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti tehdit olarak bahane gösteren Amerika, Güney Kore'ye yerleştirmek üzere THAAD yani Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması sistemini ülkeye gönderdi. Bölgeye gönderilen füze sisteminin yıl sonuna kadar tam kapasite çalışır hale gelmesi bekleniyor.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ise Kore yarımadasında bir savaş çıkması halinde sorumlunun Amerika ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olacağı uyarısında bulundu.

Kurulması planlanan bu sistem Pyongyang yönetiminin yanı sıra Çin'in de tepkisini çekiyor. Çin, füze savunma sisteminin varlığını kendi egemenliğine karşı bir tehdit olarak gördüğünü açıkladı. Çin Dışişleri Bakanlığınca, Amerika ve Güney Kore'ye, Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması sistemini "Geri çekin" çağrısında bulunuldu.

Bölgede yaşayan köylüler de bu duruma tepki gösterdi. Çok sayıda protestocu, "ABD Dost musun yoksa işgalci mi?" şeklinde slogan attı.

ulusalkanal.com.tr

amerika kore demokratik halk cumhuriyeti