ABD sopa gösterdi

Doğu Akdeniz’deki Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim Amerika Birleşik Devletleri’ni endişelendirdi. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer, aba altında sopa gösterdi; “tırmanan gerilimin, kasıtlı olmayan sonuçlara varacak bir olaya ya da kazaya sebebiyet vermesi olasılığından endişe duyuyoruz” dedi.

ABD sopa gösterdi

Türkiye, Doğu Akdeniz'de oyunu bozdu. ABD telaşlandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında yükselen gerilime Amerika Birleşik Devleti müdahil olmaya çalışıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer önce Türkiye’ye sopa gösterdi sonra da “endişeliyiz” dedi.

Yunanistan’ın düzenlediği Delphi Ekonomik Forumu’nda konuşan Palmer, “tırmanan gerilimin, kasıtlı olmayan sonuçlara varacak bir olaya ya da kazaya sebebiyet vermesi olasılığından endişe duyuyoruz” dedi.

Mavi Vatan stratejisine karşı duran ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarını bırakma çağrısı geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer, “ABD, Kıbrıs sularındaki sondaj faaliyetlerinden derin endişe duyuyor. Bu eylemler bölgede gerginlikleri arttırıyor; bir kez daha Türk yetkilileri, Kıbrıs açıklarındaki tüm sondaj çalışmalarını sonlandırmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD, Türkiye’nin 27 Kasım 2019 tarihinde Libya ile imzaladığı deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasından rahatsız. ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt da “Türkiye Yunanistan’ın haklarını alamaz” dedi.

ulusal.com.tr

abd türkiye yunanistan doğu akdeniz