Demirtaş'tan paket eleştirisi: Kıyameti koparacağız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, güvenlik paketini eleştirdi, "Yasaya karşı kıyameti koparacağız sokakta mitinglerimizle engelleyeceğiz" dedi. Açılımın ilerlemediğini belirten Demirtaş, sürecin devam edip etmeyeceğinin hükümetin tavrına göre bu hafta netleşeceğini söyledi.

Demirtaş'tan paket eleştirisi: Kıyameti koparacağız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, makul şüphe ile gözaltı ve arama yapma yetkisi getiren güvenlik paketini eleştirdi.

Bugün gazetesine konuşan Demirtaş, yasayı miting ve eylemlerle engelleyeceklerini söyledi. Demirtaş, "Kobani olayları bahane edilerek çıkarılmak istenen bir yasa. Müzakere sürecini dinamitleme potansiyeline sahip. Başbakan'ın "vur" dediğini polis kafasından vurup indirecek, sonra "yüzü kapalıydı, elinde molotof, taş vardı" diyecek, çocuklarımız, gençlerimiz sokakta patır patır öldürülecek. Hem Meclis'te karşı çıkacağız, kıyameti koparacağız sokakta mitinglerimizle, yürüyüşlerle engellemeye çalışacağız." ifadesini kullandı.

"Kamu düzenini sağlama sorumluluğu HDP'nin değil, Hükümetin" diyen Demirtaş, baskı arttıkça insanların daha çok sokağa çıkacağını kaydetti, "Biz durduramayız, Öcalan da durduramaz" dedi.

"Açılım süreci ilerlemiyor" diyen HDP Eş Genel Başkanı, sürecin bu hafta içinde netleşeceğini savundu. Demirtaş, "Sürecin devam edip etmeyeceği Hükümet'in Öcalan'ın sunduğu taslak metne vereceği yanıta bağlı" dedi. Taleplerinin net olduğunu söyleyen Demirtaş, özerklik talebinin tartışılması gerektiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr