Türkiye ile İsrail arasında yarın yeni bir görüşme olacak

Türkiye ile İsrail arasında yürütülen müzakereler hızlanıyor. Yarın iki ülke heyetleri bir araya geliyor. Görüşmede uzlaşma sağlanamayan, Hamas'ın Türkiye'deki faaliyetleri ve İsrail'in Gazze ablukası konuları masaya yatırılacak.

Türkiye ile İsrail arasında yarın yeni bir görüşme olacak

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler, “One Minute” ve Mavi Marmara olayıyla başlayan gerilimin ardından, yavaş yavaş normalleşme sürecine giriyor. İki ülke yetkilileri, yarın bir araya gelecek.

Görüşmelerde, iki ülke arasında anlaşma sağlanamayan Hamas'ın Türkiye'deki faaliyetleri ve İsrail'in Gazze ablukası ele alınacak. Türkiye İsrail'den ablukayı kaldırmasını isterken, Tel Aviv, Ankara'dan Hamas'ın çalışmalarının durdurulmasını istiyor.

İki ülke arasında daha önce de çok kez görüşme yapılmış, ancak sonuç alınamamıştı. İsrail'deki Haaretz Gazetesinin haberine göre, yarınki görüşmede bir uzlaşma çıkacak.

Haberde, iki ülke yetkilileri arasında, zirve öncesi anlaşma sağlanamayan konular için çok sayıda taslak metin alışverişi yapıldığı belirtildi.

Gazeteye açıklama yapan İsrailli yetkililer, kendi askerleri ve yetkilileri hakkında Türkiye'de açılan davaların kapatılmasını da istiyor.

ulusalkanal.com.tr

türkiye israil