Banka terörzedeyi bekleyecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, terörden zarar görenlerin kredilerin yeniden yapılandırılması konusunda bankaların elini rahatlatacak düzenleme yaptı. Uygulamadan doğal afetlerde zarar görenlerin de yararlanması hükme bağlandı.

Banka terörzedeyi bekleyecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu terör olaylarından zarar görenlerin kredi borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda bankaların elini rahatlatacak düzenleme yaptı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun kredilere ilişkin ayrılacak karşılıkları düzenleyen kararları Resmi Gazete’de yayınlandı.

Terörden zarar görenlerin, sözleşmelerinde öngörülen ilk ödeme planının uzaması halinde, bankaların ayıracakları karşılıklara ilişkin elleri rahatlatıldı. Başka bir ifade ile terörden zarar görenlerin kredisini yeniden yapılandıran bankalar, isterlerse bunlar için fazla karşılık ayırmayacak.

Söz konusu krediler için bankaların yüzde 1 ve yüzde 2 yerine en az yüzde 5 karşılık ayrılması hükme bağlanmıştı.

Diğer kredi ve alacaklar arasında izlenenlerden kredinin tekrar yeniden yapılandırılması halinde ise her yıl kalan anapara borcunun yüzde yirmisinin tahsil edilmiş olması şartının aranması konusunda da bankalar serbest bırakıldı. Doğal afet nedeniyle zarar görenlerin kredilerinin yeniden yapılandırılması halinde de bankalara aynı kolaylığın sağlanması hükme bağlandı.

ulusalkanal.com.tr