Dün bunlar yaşandı

Türk milletine kurulan tertipler döneminde bir sayfa kapandı. Yıllardır Ergenekon'da tutsak edilen yurtseverler için özgürlük süreci başladı. 10 Mart tarihinde yaşananlar Türkiye'ye nefes aldırdı. Bir yandan gelen tahliye haberleri diğer yandan yaşanan sevinç ve Ergenekon'dan çıkanların yaptığı açıklamalar gündeme damgasını vurdu.

10 Mart 2014 günü Türk siyasi tarihinde bir dönem kapandı, Ergenekon tertibiyle ülkenin üzerine çöken karanlıktan çıkış yolu göründü, Türkiye'nin aydınlık yüzleri bir bir özgürlüklerine kavuştu.

Tahliye Kararları Çağlayan Adliyesi'nden geldi.

Haberler Silivri'ye ulaştıkça yurdun dört bir yanından Silivri Nöbet Çadırı'nda toplananlar ayağa kalktı. İlk tahliye kararı 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden geldi. İlk Özgürlüğüne kavuşan yurtsever, Tuncay Özkan oldu.

Ergenekon'dan çıkanları Silivri nöbet çadırı karşıladı. Avukat Kemal Kerinçsiz de soluğu nöbet çadırında aldı.

Ergenekon'da operasyon dalgalarının yerini özgürlük dalgaları aldı. Bekleyiş bütün gün sürdü. Yağmur hiç durmadı. Silivri'ye yurdun dört bir yanından gelenler Ergenekon'dan çıkışa inanıyordu.

10 Mart günü saatler akşamı vurunca toplam 19 ismin tahliyesine karar verildi.

Profesör Doktor Yalçın Küçük "savaşa devam edeceğiz" dedi.

Tahliyeler sonrası Teğmen Mehmet Ali Çelebi de mücadele vurgusu yaptı.

Tahliye olan isimlerden Gazeteci Merdan Yanardağ da "hesap soracağız" diye konuştu.

İşçi Partililerin tahliye haberleriyle Silivri nöbet çadırında yer yerinden oynadı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Hasan Atilla Uğur, İşçi Partisi Üyesi Oktay Yıldırım, İşçi Partisi Üyesi Muzaffer Tekin, İşçi Partisi Üyesi Mehmet Demirtaş ve gazeteci Hikmet Çiçek artık özgürdü.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek Silivri Yalçın Küçük ergenekon tahliye mehmet ali çelebi Tuncay Özkan merdan yanardağ