AKP yarın temayül yoklaması yapacak! Gökçek'in yerine kim aday olacak?

Melih Gökçek'in belediye başkanlığından istifa etmesinin ardından AKP'de gözler yarın yapılacak eğilim yoklamasına çevrildi. AKP Ankara il başkanlığında Gökçek yerine aday olacak isim için yoklama yapılacak. Temayül yoklamasına milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve yöneticiler katılacak. Son kararı ise AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan verecek

AKP yarın temayül yoklaması yapacak! Gökçek'in yerine kim aday olacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Melih Gökçek'in yerine aday yapılacak isim 4 Kasım Cumartesi günü belirlenecek.

Bu kapsamda AKP Ankara il başkanlığında bir temayül yoklaması yapılacak. Eğilim oylamasına Ankara milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve yöneticiler katılacak.

Gizli oylamanın sonuçları AKP Genel Merkezi'ne iletilecek. Nihai kararı ise AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan verecek.

Daha önce yapılan anketlerde Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın ismi öne çıkmıştı. Karar gazetesinin haberine göre ise ismi ön plana çıkmayan sürpriz biri AKP tarafından aday yapılacak.

Bu arada Ankara Belediye Meclisi 6 Kasım Pazartesi günü saat 14'te yeni başkanı seçmek için toplanacak. Belediye meclisinde AKP'nin 100, CHP'nin 21, MHP'nin 15, bağımsız 3, Büyük Birlik Partisi'nin ise 1 üyesi bulunuyor.

CHP, daha önce belediye meclislerinde yapılacak seçimlerde aday göstermeyeceğini ilan etmişti. MHP ise nasıl bir yol izleneceğini istişare toplantılarında kararlaştıracak.

ulusal.com.tr

ankara erdoğan AKP melih gökçek