Ünlülerden Soma faciası için AKP'ye tepki!

Soma'daki maden ocaklarında yaşanan kazalar 29 Nisan günü Meclis gündemine gelmiş, önerge AKP'lilerin oylarıyla reddedilmişti

Ünlülerden Soma faciası için AKP'ye tepki!

Fotoğraf: Meryem Yıldırım

Soma'nın madenlerinde yaşanan kazalar çok değil 29 Nisan 2014 günü TBMM Genel Kurulu'na geldi. CHP o gün, Soma'daki maden ocaklarında meydana gelen iş kazalarına ilişkin araştırma önergesi verdi. Bu önerge TBMM Genel Kurulu'nda AKP'lilerin oylarıyla reddedilmişti. Ünlü isimler sosyal paylaşım sitelerinden önergeyi hatırlatırken, gazeteci ve yazar Uğur Dündar, kazalarda Türkiye’nin birinci sırada olduğunu hatırlatırken, Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay ise, ‘’Kader deyip kapattıkları göçükler, bir önlem olmadığının göstergesi.’’ dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek:

Gözümüz Soma'da. Madencinin canı kömürden ucuz! Soma'daki madencilerimizin yakınlarına metanet diliyoruz.

Siyasetçi Mansur Yavaş: Ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Yetkililer keşke aynı sözleri söylemek yerine ders alsalar ve bir daha yaşanmasa.

Gazeteci ve Yazar: Uğur Dündar: AKP Türkiye'si, işçilerin 'KOLAY VE GÜZEL ÖLDÜKLERİ' kazalarda Avrupa'da 1 nci sırada! Soma'da yitirdiklerimize Allah'tan rahmet dilerim.

Sanatçı ve Yazar Onur Akay: AKP döneminde ölen işçilerin sayısı ve kader deyip kapattıkları göçükler, bir önlem olmadığının açık göstergesi. Allah'tan rahmet dilerim.

Gazeteci Oğuz Güven: AKP'li vekillerin elleri 15 gün önce Soma'daki cinayetleri örtmek için kalkmıştı.

Ulusal Kanal GYY Yener Güneş: Soma'da, yerin derinliklerinde, şehit olan maden işçileri yüreğimizi dağlıyor. "Ocak mıdır, zindan mıdır? Kapitalizmin kanunu mudur..."

Oyuncu ve Yazar Berna Laçin: Allah'ım Soma'daki canlara yardım et.

Haber sunucusu İrfan Değirmenci: Gözümüz kulağımız yüreğimiz Soma'da...Umarım madende can kaybı artmaz, bu ailelere iyi haber verebiliriz.

Televizyoncu Mesut Yar: Ah! Ateş hep ocağa düşüyor. Allah yardımcısı olsun tüm madencilerin, Soma'nın, ekmeği için ateşe yürüyenlerin.

Şarkıcı Ferhat Göçer: Soma'da Maden ocağındaki kazada hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır,yaralılara acil şifalar diliyorum...