Yeni KHK yayımlandı

Hükümetin Olağanüstü Hal kapsamında çıkarttığı 3 farklı kararname Resmi Gazetede yayımlandı. Kararnamelerle, Emniyet'ten 7 bin 699, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 323 personel ihraç edildi. Kamu kumlarından ihraç edilen personel sayısı da 5 bin 806. Bunlardan 312'si TRT çalışanı. İhraç edilenler arasıda kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de bulunuyor

Yeni KHK yayımlandı

Hükümet Olağanüstü Hal kapsamında 3 yeni kararname daha çıkarttı. Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan kararnamelerle kamu kurumlarında büyük bir ihraç dalgası yaşandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 28 bin 163, emniyetten 7 bin 669, Yükseköğretim Kurumu'ndan 2 bin 346, Sağlık Bakanlığı'ndan 2 bin 18, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bin 519, jandarmadan 323, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 2 personel ve 24 merkez valisi, TRT'den 312 personel ihraç edildi.

İhraç edilen akademisyenler arasında; "PKK'ya operasyonlar dursun" bildirisine imza atanlar da var.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Hava Kuvvetleri İmamı" olduğu belirtilen ve darbe gecesi Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen, Adil Öksüz de ihraç edildi.

Gözaltına alınıp serbest bırakılan Tunceli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Candan Badem de ihraç edilen bir diğer isim.

Şırnak’ta PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan kardeşinin cenaze töreninde söylediği sözlerle gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan da ordudan ihraç edilenler arasında.

Kararnameye göre ihraç edilenlere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacak. Haklarında da özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilecek.

KHK ile de hakimlik ve savcılık mesleğinden kendi istekleriyle emekli olan veya tekrar mesleğe dönmek isteyenlerin yolu açıldı. Bu kişiler, 2 ay içinde başvuru yapmaları ve mesleğe kabulde aranan nitelikleri kaybetmemiş olmaları şartıyla tekrar mesleklerine dönebilecekler.

Kararname ile yurtdışındaki FETÖ okullarının düzenledikleri diplomalar da iptal edildi. Yurtdışında eğitim gören 158 kişinin öğrencilikleri sona erdirildi. FETÖ zanlılarının eşlerine ait pasaportlar da iptal edildi.

ulusalkanal.com.tr​

Resmi Gazete Millî Güvenlik Kurulu