Alman vekillerin Konya ziyareti! İstekleri ziyaretlerin sürmesi

Alman milletvekilleri, Konya'daki NATO üssünde görev yapan askerlerini ziyaret etti. Alman siyasetçiler NATO şemsiyesi altında yapılan ziyaretlerin bundan sonra da devam etmesini ve kalıcı bir çözüme kavuşturulmasını istedi.

Alman vekillerin Konya ziyareti! İstekleri ziyaretlerin sürmesi

7 Alman milletvekillinden oluşan heyet, NATO şemsiyesi altında Konya'daki askeri hava üssünü ziyaret etti.

Alman vekiller, NATO karargâhının bulunduğu Brüksel'den, NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller'in başkanlığında Konya'ya geldi.

Uzun süren kriz sonrası gerçekleşen ziyarette Alman siyasetçiler Konya'da görev yapan askerleriyle bir araya geldi. Günübirlik ziyaret sonrası ülkelerine dönen vekiller değerlendirmelerde bulundular.

Türkiye'nin, terör örgütü PKK'ya verdiği destek nedeniyle heyette yer almasına karşı çıktığı Sol Partili Alexander Neu, Konya'da iki ülke arasındaki krizin gündeme gelmediğini söyledi.

"Siyasi konular tamamen devre dışı bırakıldı. Sadece NATO'nun terör örgütü IŞİD'e karşı operasyonları ve stratejik bilgiler paylaşıldı" diyen Neu, ziyaretin rahat bir atmosferde geçtiğini ancak NATO kapsamında yapılmasının doğru olmadığını söyledi.

Yeşiller Partisi üyesi Tobias Lindner de ziyaretin olumlu havada geçtiğini ancak ziyaretlerin NATO üzerinden gerçekleşmesinin kalıcı bir çözüm olmayacağını ifade etti.

Alman Federal Meclisi Savunma Komisyonu Başkanı SPD'li Wolfgang Hellmich de "Ziyaretlerin gelecekte yine NATO şemsiyesi altında yapılmasının mümkün olduğunu" söyledi.

Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schäfer ise ziyaretin NATO şemsiyesi altında yapıldığı yönündeki tartışmalarla ilgili bire açıklama yaptı. "Ziyaret ziyarettir" diyen sözcü, kendilerinin de bunun kalıcı bir çözüm olmadığı görüşünde olduklarını belirtti.

Konya'da NATO üssünde 25 Alman askeri bulunuyor.

ulusal.com.tr

almanya Konya nato