Önce HDP Şimdi de KCK

HDP'den sonra KCK da PKK liderin Abdullah Öcalan'ın hazırladığı açılım taslağı açıklayacağını duyurdu. KCK, "İmralı heyeti bir iki gün içinde Öcalan ile görüşemezse taslağın tamamını açıklarız" dedi.

Önce HDP Şimdi de KCK

Önce kan dökme sonra özerklik tartışmaları. PKK'nın açılımı diriltme çabaları KCK'nın son açıklamasıyla farklı bir boyut kazandı. HDP'nin ardından KCK da Öcalan'ın hazırladığı açılım taslağını kamuoyuna açıklayacaklarını duyurdu.

Hafta içinde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşen HDP heyeti apar topar Kandil'e gitmiş, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın hazırladığı açılım taslağını KCK yöneticileriyle paylaşmıştı.

Görüşmede KCK da taslak hakkındaki tutumunu heyete bildirdi. Heyetin Kandil dönüşü İmralı'ya gitmesi bekleniyordu. Ancak görüşme henüz gerçekleşmedi.

Heyetin Öcalan ile görüşmesinin gerçekleşmemesi üzerine KCK kanadından bir açıklama yapıldı. Örgüte yakın bir internet sitesinde yer alan açıklamada, heyetin Öcalan ile bir iki gün içinde görüşememesi durumunda taslağın tamamının açıklanacağı ifade edildi.

"Eğer AKP Hükümeti sorumlu davranmaz ve HDP heyeti bir iki gün içinde İmralı’ya gitmezse bizim kabul ettiğimiz ve gereklerini yerine getireceğimizi söylediğimiz müzakere taslağının tümünü kamuoyuna açıklamak zorunda kalacağız. AKP'nin tartışmalarla zaman kazanma ve müzakere taslağını anlamsızlaştırması yaklaşımı karşısında taslağın kamuoyu tarafından bilinmesi, sürecin doğru anlaşılması ve halklarımız başta olmak üzere kamuoyunun doğru bir kanaate vararak kendi tutumunu ortaya koyması açısından yararlı olacaktır "

KCK'dan önce de HDP'li Sırrı Süreyya Önder taslağı açıklayacaklarını duyurmuştu.