Öz'ün tatil masraflarını bakın kim karşılamış

Ergenekon tertibinin mimarlarından Savcı Zekeriya Öz'ün, Dubai'de ailesiyle çok lüks bir tatil yaptığı ortaya çıktı. 70 bin lirayı aşan tatil masrafı da, Ataşehir'de bir inşaat firması tarafından ödendi. Öz ve ailesi kral dairesinde kaldı, sadece bir öğün yemeğe 2 bin 604 dolar ödedi.

Öz'ün tatil masraflarını bakın kim karşılamış

Başbakan Erdoğan'ın sözünü ettiği savcının Ergenekon tertibinin düğmesine basan savcı Zekeriya Öz olduğu iddia edildi. Başsavcıvekili Öz'ün Dubai'de 5 yıldızlı bir otelin kral dairesinde tatil yaptığı ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre, Savcı Öz ve ailesinin aralarında olduğu 8 kişi 17 ile 22 Ekim tarihleri arasında Dubai'deydi.

Öz ve ailesi, Dubai Havaalanı'nda VIP servisi elemanları tarafından karşılandı. Zekeriya Öz ve beraberindekiler, buradan deniz kıyısındaki beş yıldızlı Jumeirah Zabeel Saray Otel'e gitti.

Otelde 6 gün kalan Savcı Öz ve ailesi çölde safariye bile çıktı. Bu lüks tatil, otelin kayıt defterine "Bay Zekeriya Öz ve ailesi" şeklinde yansıdı.

Öz ve ailesi 5 adet kral dairesinde kaldı. Son derece lüks tatilin kabarık faturası ise İstanbul Ataşehir'de bir inşaat firması tarafından ödendi. Haberde toplam masrafın 77 bin liraya yaklaştığı belirtildi.

Eski Ergenekon Savcısı'nın VIP karşılama ve konaklama masrafı 16 bin 377 dolar tuttu. Sadece bir öğün masrafı ise 2 bin 604 dolardı.

Öte yandan Zekeriya Öz'ün bir de kayak fotoğrafları ortaya çıktı. Öz'ün twitterdan paylaştığı bu fotoğraflar da tartışma konusu oldu.

Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'de gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, Öz'ün tatillerini eleştirmişti. Erdoğan, "Bir yargı mensubu yılda 20-22 defa turist olarak yurtdışına gider mi? Kayak, kumsal, tenis... Bunun geliri nedir?" diye sorm

ulusalkanal.com.tr