16 çeşit malzemeyle hazırlanan 'Demirci tarhanası' şifa kaynağı
Manisa'da köylü kadınların imece usulüyle hazırladığı "Demirci tarhanası" Anadolu'daki diğer tarhana türlerinden çok farklı. İçeriğinde 16 çeşit sebze ve meyve bulunuyor. Bu nedenle şifa kaynağı olarak görülen tarhanaya yoğun talep var.
Manisa'nın Demirci ilçesinde köylü kadınların hazırladığı bu tarhana diğerlerinden çok farklı.
Yöreye özgü "Demirci tarhanası", içeriğindeki malzemelerle diğer tarhana türlerinden ayrılıyor. Çünkü 16 çeşit sebze ve meyve kullanılarak hazırlanıyor.
Demirci tarhanası, ilçenin kırsal Sevinçler, Akdere, Gümele, Hoşçalar ve Hüdük mahallelerinde imece usulüyle yapılıyor. Tarhananın harcı odun ateşinde hazırlanıyor.
Haşlanan malzemeler unla karıştırıldıktan sonra yoğrulup bir bez üzerine seriliyor. Daha sonra kadınlar tarafından türküler ve maniler eşliğinde ufalanarak toz haline getiriliyor.
Elekten geçirilen tarhana, bir süre bekletildikten sonra hazır hale geliyor. 4-5 günde hazırlanan Demirci tarhanası, çevre illerden de büyük talep görüyor.