‘Vatanımıza, tarihimize ve geleceğimize sahip çıkmak için buradayız’

Dünya genelinde 100. Yılı’nda soykırım olarak kutlanan 1915 olaylarına, Eskişehir’den tepki geldi.

‘Vatanımıza, tarihimize ve geleceğimize sahip çıkmak için buradayız’

Talat Paşa Komitesi ile TGB’nin öncülük ettiği ‘Soykırım yapmadık, vatan savunduk’ yürüyüşüne yüzlerce vatandaş Eskişehirli katıldı. Yürüyüşe TLB, ADD, ÇYDD ile Ulusal Gönüllüleri’nden destek geldi.

Adalar Atatürk Caddesi girişinde başlayan yürüyüş Vilayet Meydanı’nın önünde son buldu. Yürüyüş öncesinde TGB Eskişehir İl Başkanı Onur Erkol bir açıklama yaptı. “1915 Olayları’nın 100. yıl dönümü nedeniyle AB, ABD, Ermeni Diasporası ve yerli işbirlikçilerin Türkiye’nin bütünlüğünü hedef alan saldırıları ve Türk milletini aşağılayan söylemlerin yoğunmıştır” diyen Erkol, “Son 12 yıldır AKP Hükümeti’nin sessiz kalması, kimi eski milletvekillerinin soykırım pankartı arkasında yürümesi, soykırım yalanını savunanların milletvekili adayı yapılması Türkiye’miz aleyhine 18 karar alınmasına yol açmıştır” dedi.

Emperyalistler ile işbirlikçileri tarihsel gerçeklere boğacaklarını belirten Erkol, “Bugün bizi mahvetmek, yok etmek isteyen emperyalistler ve işbirlikçilerine karşı yalanlarını yırtıp çöpe ve Lozan’ı suratlarına çarpmak için buradayız. Birbirimizin hakkını aramak, tek yumruk, tek kalp olmak için buradayız. Atalarımızın ve çocuklarımızın alnına soykırımcı damgası vurdurmamak, vatanımıza, atalarımıza, tarihimize ve geleceğimize sahip çıkmak için buradayız” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından kitle ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz!’, ‘100 yıl geçse de, geçilmez Çanakkale’, ‘Soykırım yapmadık vatan savunduk’ sloganları ile Vilayet Meydanı’na yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Son olarak Andımız’ın okunması ile yürüyüş sona erdi.

Gizemgül Yavuz/ Eskişehir