Erdoğan: Suriye ile alt düzeyde politika yürütülüyor

Ankara Şam hattında yapılan istihbari görüşmeler ilk kez birinci ağızdan teyit edildi. Açıklamayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Suriye ile alt düzeyde diplomasi yürütüldüğünü belirten Erdoğan, "İstihbarat örgütleri illa liderler ne yapıyorsa biz de onu yaparız havasında olamaz" dedi

"İstihbarat örgütleri görüşüyor" dedi. Şam ile yürütülen diplomasiyi ilk kez teyit etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TRT Özel Yayını'nda kritik açıklamalar yaptı. Şam ile yürütülen diplomasiyle ilişkin konuştu.

Erdoğan ilişkileri tamamen koparmanın yanlış olacağını vurguladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 2018'in Kasım ayında yaptığı açıklamada Türkiye ile Suriye arasında 6 görüşme yapıldığını açıklamıştı. Perinçek görüşmelerde talebin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yönetiminden geldiğini belirtmişti.

Erdoğan'ın gündeminde Rus lider Vladimir Putin ile 14 Şubat'ta yapılacak görüşme de vardı. Ankara ile Moskova arasında yürütülen diplomasinin Menbiç'e de olumlu yansıdığını belirten Erdoğan, Washington'un ise gereken adımları atmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde güvenli bölge tartışması da vardı. Amerikan medyasına sızdırılan Washington'un güvenli bölge planına yanıt verdi.

Amerika Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararını da değerlendiren Erdoğan, bunun bir an evvel hayata geçmesi gerektiğini vurguladı.

rusya suriye trt tayyip erdoğan