Görevinden alınması tartışılan Hakan Fidan'ın koltuğu için hesaplar yapılıyor

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlıktan azledilmesi MİT’i karıştırdı. Davutoğlu’ndan sonra görevden alınması gündeme gelen MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında belirsizlik, teşkilat içinde tartışma yarattı. Aydınlık Gazetesi, Fidan'dan boşalacak müsteşarlık koltuğu için MİT kadroları içinde bir yarış olduğunu ve bunun teşkilat içinde huzursuzluk yarattığını yazdı. Haberde müsteşarın Eylül ayına kadar görevden alınacağı ifade edildi.

Görevinden alınması tartışılan Hakan Fidan'ın koltuğu için hesaplar yapılıyor

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu zorunlu çekilişi Milli İstihbarat Teşkilatı içinde karışıklığa neden oldu. MİT MüsteşarıHakan Fidan’ın görevden alınacağı iddiaları kurum içinde tartışmaları beraberinde getirdi.

Aydınlık Gazetesi MİT içinde Fidan tartışmalarıyla ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.

Gazeteye konuşan Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa yakın kaynaklara göre, Hakan Fidan gidip gitmeyeceği konusu MİT içinde kargaşaya neden oldu. Fidan'ın görevinden alınması durumunda müsteşardan boşalacak koltuğu doldurmak için de bazı isimler harekete geçti.

Haberde, Davutoğlu’nun gidişinin ardından Fidan’ın yalnız kaldığı belirtildi.

Saray ve Başbakan Binali Yıldırım’a yakın kaynaklar Aydınlık’a, “Fidan şu anda yalnız adamı oynuyor. Abdullah Gül-Ahmet Davutoğlu-Hakan Fidan-Amerika-İngiltere bloku dağıldı" değerlendirmesini yaptı.

Haberde, Fidan'ın en geç Eylül ayında görevinden alınacağı belirtildi. Fidan'ın büyükelçi olarak atanmasının gündemde olduğunu söyleyen kaynaklar, "Şu anda Fidan için Tokyo konuşuluyor. Kendisi Amerika istiyor ancak uygun değil" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

hakan fidan MİT Müsteşarı