Çin Seddi ziyarete açıldı

Çin’de hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Turistlik mekanlar salgının etkisinin azalmasıyla teker teker açılıyor. Vuhan Belediye Başkan Yardımcısı Hu Yabo, ise yasakların tümünün kaldırılmasının ve eski düzene dönmelerinin zaman alacağını belirtti.

Çin Seddi ziyarete açıldı

Çin’de hayat normale dönmeye başladı. Salgınla mücadelede kontrolü sağlayan Çin'de tedbirler kademeli olarak kaldırılıyor. Tarihi yerler açılıyor.

Çin kovid-19 salgınının ardından sıkı tedbirler alarak topluma açık alanları kapatmış ve izolasyonu sağlamayı başarmıştı. Bu başarının ardından ülke de salgın tehdidi azaldı.

Kapatılan ve faaliyeti durdurulan turistik yerler, yavaş yavaş ziyarete açılıyor. O noktalardan biri de Çin Seddi.

Çin Seddi 3 aylık bir aradan sonra ziyaretçilerini tekrar ağırlamaya başladı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 34'ü yurt dışı kaynaklı toplam 46 kişide Kovid-19'a rastlandı. Ülke’de can kaybı yaşanmadı.

Kovid-19’un ilk saptandığı Vuhan'da da karantinanın bitmesinin ardından hayat normalleşiyor. Ancak tedbirler de elden bırakılmıyor.

Vuhan Belediye Başkan Yardımcısı Hu Yabo, toplumun ve kalabalık ortamların yönetimine odaklanacaklarını vurguladı. Tüm yasakların kaldırılmasının ve normalleşmenin zaman alacağını belirtti.

ulusal.com.tr

çin