Org. Akar: Yerli silahlı İHA'lar yakında kullanılmaya başlanacak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, terörle mücadelede büyük önem taşıyan silahlı İHA'larla ilgili önemli mesajlar verdi. Akar, denemeleri devam eden yerli üretim silahlı İHA'ların yakın tarihte sınırlar ve terör operasyonlarında kullanılmaya başlanacağı bilgisini paylaştı.

Org. Akar: Yerli silahlı İHA'lar yakında kullanılmaya başlanacak

Son denemelerde başarılı sonuçlar alınan ve irtifa rekorları kıran yerli İHA'larla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan önemli açıklamalar geldi.

Görüş ve manevra denemeleri devam eden yerli üretim silahlı İHA'lar olumsuz hava koşullarında da çok iyi sonuçlar verdi.

Beştepe Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nun gündem maddelerinden biri terörle mücadeleydi. Genelkurmay Başkanı Akar, terörle mücadelenin yanı sıra TSK'nın gücünü artıracak projelerle ilgili gelinen son nokta hakkında Bakanlar Kurulu'na bilgi aktardı.

Orgeneral Akar'ın verdiği bilgiye göre, iki şirket tarafından geliştirme çalışmaları devam eden silahlı İHA'larda, özellikle olumsuz hava koşullarında son derece başarılı sonuçlar elde edildi. Yerli İHA'lar ABD üretimi iha'lardan daha başarılı oldular.

Orgeneral Akar, görüş ve manevra testleri süren silahlı İHA'ların yakında sınırlarda ve terör operasyonlarında kullanılmaya başlanacağı bilgisini paylaştı. Genelkurmay Başkanı, Türk taarruz helikopteri T129 ve Fırtına tankları ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

ulusalkanal.com.tr