Polise 48 saat yetkisi

Meclis Genel Kurulunda İç Güvenlik Paketi'nin 6 maddesi daha kabul edildi. Polise 48 saate kadar gözaltı süresi verilmesi ile Valilere gerekli gördüğü tedbirleri alma yetkisi veren düzenlemeler Meclis'ten geçti. Kabul edilen maddeler arasında muhalefetin destek verdiği bonzai düzenlemesi de var.

Polise 48 saat yetkisi

Meclis Genel Kurulunda İç Güvenlik Paketi'nin 6 maddesi daha kabul edildi. Polise 48 saate kadar gözaltı süresi verilmesi ile Valilere gerekli gördüğü tedbirleri alma yetkisi veren düzenlemeler meclisten geçti. Kabul edilen maddeler arasında muhalefetin destek verdiği bonzai düzenlemesi de var.

Meclis tarihine kara leke olarak geçen kavgaların gölgesinde görüşülmeye başlanan İç Güvenlik Paketinin tartışmalı 6 maddesi daha kabul edildi.

Buna göre sentetik uyuşturucu maddelere yönelik cezai yaptırımın daha caydırıcı hale getirilmesi için "bonzai ve türevi uyuşturucu maddeler" ceza kapsamına alınıyor. Bu maddelerin imali ve satışına yönelik ceza yarı oranında artırılıyor. Okul ve ibadethane gibi tesislerin çevresinde uyuşturucu satan ya da kullananlara 7,5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Toplumda infial yaratan; öldürme, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı gibi suçlarda polise verilen gözaltı süresi de 48 saat çıkarıldı. Gözaltına alınan zanlılar en geç 48 saat, toplu olarak işlenen suçlarda ise 4 gün içinde hâkim karşısına çıkarılacak.

Toplantı ve gösteri yürüyüşüne; yasaklanan silahlar, molotofkokteyli, demir bilye ve sapan ile katılanlar tutuklanacak. Vali, suç faillerinin bulunması için gereken polise emir verebilecek, gerekli tedbirleri alabilecek. Valilerin bu yetkileri ilçelerde kaymakamlar tarafından kullanılabilecek.

ulusalkanal.com.tr