AKP sınıfta kaldı!

2014-2015 eğitim öğretim döneminin ilk yarısı bitti. 18 milyon öğrenci gibi hükümet de karne aldı. Eğitim sendikalarına göre hükümetin karnesi zayıflarla dolu.

AKP sınıfta kaldı!

Öğretmenler öğrencilerine, eğitim sendikaları da hükümete karne verdi.

Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısı, yandaş atamalar, Cumhuriyet karşıtlığı ve dini eğitimi yaygınlaştırma çabaları damgasını vurdu.

2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk yarısını değerlendiren Türk Eğitim-sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bu dönemde okullara yönetici atamalarının öne çıktığını söyledi. Atamalarda birikim ve tecrübenin dikkate alınmadığını belirten Koncuk "yandaş atamalar" yapıldığı görüşünde. Koncuk, 2015 yılında en az 100 bin öğretmen ataması yapılmasını istedi.

Eğitim-İş sendikası da 2014-2015 yılının ilk yarısını raporlaştırdı. Raporda, "Cumhuriyetin eğitim sistemi çökertiliyor." uyarısında bulunuldu. "Milli Eğitim Bakanlığı, 'dindar ve kindar nesil' yetiştirme hedefine uygun olarak dini eğitimi yaygınlaştırmaya hızla devam etmektedir." denildi. Eğitim hem gericileştiği hem de özelleştiği vurgulanarak, "bu gidişe sessiz kalmayacağız" ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

AKP eğitim sınıfta kaldı