Ganos eteklerinde ada çayı hasadı başladı

Tekirdağ’daki Ganos Dağı eteklerinde yetiştirilen ada çayı 7 ülkeye ihraç edilerek bölge halkına ek gelir sağlıyor. Bugünlerde hasat vakti gelen ada çayının toplanması ise zorlu bir mesai istiyor.

Ganos eteklerinde ada çayı hasadı başladı

Tekirdağ’da üzüm, kiraz ve zeytin yetiştiriciliğinden geçimlerini sağlayan üreticiler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün destekleriyle alternatif ürün olarak ada çayı yetiştirmeye başladı.

Ganos Dağı eteklerindeki Gaziköy Mahallesi’ndeki çiftçiler, hasat vakti gelen ada çayını toplamak için sabahın erken saatlerinde işe koyularak gün boyu yoğun mesai harcıyor.

Çiftçiler tarafından toplanan ada çayı işlenmek için çuvallara doldurularak İzmir’deki fabrikaya gönderiliyor. Burada çeşitli işlemlerden geçen çay, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya ve Norveç gibi çeşitli ülkelere ihraç ediliyor.

Gaziköy Mahallesi Muhtarı Ali Altındaş, ada çayının aromasını alması için temmuz ayına kadar toplanmasının yasak olduğunu söyledi.

Mahalle sakinleri de kendilerine ek gelir sağlayan adaçayının satışından oldukça memnun durumda.

abd ingiltere Tekirdağ almanya fransa norveç çiftçi Amerika Birleşik Devletleri Tarım Ganos ada çayı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü