Zorunlu trafik sigortası, Kanal İstanbul gibi maddeler tasarı içinde

Meclis'in yoğun mesaisi sürüyor. Genel Kurul’da zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır Sur’un yeniden inşası, Kanal İstanbul projesini de içeren Torba tasarı görüşmeleri devam ediyor. Dış İşleri Komisyonu ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu da bugün çalışacak.

Zorunlu trafik sigortası, Kanal İstanbul gibi maddeler tasarı içinde

Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde torba tasarı var.

Tasarı, “zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır Sur’un yeniden inşası, Kanal İstanbul, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis memuru alınması ve terörizmin finansmanı” gibi konuları içeriyor. Tasarı'nın görüşmeleri saat 14:00'da başlayacak.

CHP tasarıya yönelik kapsamlı bir muhalefet şerhi kaleme almıştı. Şerhte tasarının Kanal İstanbul’un yapımına yönelik 4 maddesi ile Sur’un yeniden inşasıyla ilgili 3 maddeye tepki gösterildi

CHP, Kanal İstanbul projesinin Türkiye’nin ulusal güvenliği için büyük bir tehlike olduğunu savunuyor. Ana muhalefet partisi projeyle deniz trafiğinin hukuki düzenlemesi için Montrö’nün tartışmaya açılacağı görüşünde.

Hazırlanan şerhe göre Sur’la ilgili olarak düzenleme anayasa prensiplerine aykırı. Bu maddenin uygulanmasıyla mağdur olacak vatandaşların devlet ile karşı karşıya gelebileceği iddia ediliyor.

15 maddesi kabul edilen tasarı, 16’ıncı maddeden itibaren görüşülmeye devam edilecek.

Meclis’te bugün ayrıca Komisyon toplantıları var.

Aile Bütünlüğünü Koruma Komisyonu, Adalet Komisyonu, Dış İşleri Komisyonu, Kadın erkek eşitliği komisyonu ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu toplantıları yapılacak.

ulusalkanal.com.tr