Lübnan, Ürdün, Filistin, Suriye ve Sudan’da son durum

Orta Doğu’da koronavirüs salgını ile mücadele sürüyor. İran’da can kaybı 3 bine yaklaştı. Irak’ta bugüne kadar 42 kişi yaşamını yitirdi. Lübnan, Ürdün, Filistin, Suriye ve Sudan’da son durum haberimizde…

Lübnan, Ürdün, Filistin, Suriye ve Sudan’da son durum

İran'da yeni tip koronavirüsle mücadele sürüyor. 13 bin 911 kişi tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Ülkede son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı 117 kişi arttı. Kovid 19 kaynaklı can kaybı 2 bin 757'ye yükseldi. Virüse yakalanan hastalardan 3 bin 511'inin durumu ağır olduğu belirtildi.

ES//

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, vatandaşların güvenliğinin ve sağlığının hükümetin en yüksek önceliği olduğunu vurgulayarak, ihtiyaç duyulması halinde katı önlemlerin alınacağını da sözlerine ekledi.

547 kişiye Kovid-19 tanısı konan Irak'ta 42 kişi hayatını kaybetti. Kerkük kentinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 11 Nisan'a kadar sürecek.

Lübnan Sağlık Bakanlığı 8 yeni koronavirüs vakasının kaydedildiğini açıkladı. Toplam sayı 446'ya çıktı. Ülkede virüs nedeniyle 11 kişi yaşamını yitirdi.

Lübnan Halk Sağlığı Bakanı Hamad Hassan, "Hastane kapasitesinin daha da geliştirileceğini" belirtti.

Ürdün Sağlık Bakanı Saad Jaber, 13 yeni vakanın kaydedildiğini ve ülkede kayıtlı vaka sayısını 259'a çıkardığını duyurdu. Ürdün Bilgi İşleri Devlet Bakanı Amjad Al-Adayleh, Başbakan'ın bakanlıkların, resmi birimlerin, kurumların ve kamu kurumlarının nisan ayına kadar çalışmalarına ara vereceğini açıkladı.

Filistin'de enfeksiyon sayısı 115'e çıktı. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Ghassan Nimer Kudüs'ün kuzeybatısında yer alan Katar köyünde 6 yeni vaka kaydedildiğini paylaştı. Nimer, Sağlık Bakanlığı'nın şu anda günde bin test yaptığını ifade etti.

Suriye Sağlık Bakanlığı, koronavirüse yakalanmış 1 kadının vefat ettiğini, 4 yeni vakanın meydana geldiğini bildirdi. Böylece Suriye’de vaka sayısı birisi vefat olmak üzere 10’a çıktı.

Ülkede her gün saat 18'de başlayıp sabah 6'ya kadar süren sokağa çıkma yasağı yürürlükte. Suriye Bakanlar Konseyi sokağa çıkma yasaklarını 16 Nisan'a uzattı. Çalışanların maaş ödemelerinin düzenlenmesi için de bir mekanizma oluşturulmasına karar verildi.

Sudan Sağlık Bakanı Akram Al-Tom, Pazar günü, ülkede altmışlı yaştaki bir vatandaş için Kovid-19 tanısı konduğunu ve vaka sayısının 6 olduğu söyledi. Bakan, Sudan halkını toplantıları önlemek ve önlemek için gerekli önlemleri almaya çağırdı.

ulusal.com.tr

koronavirüs suriye filistin Ürdün lübnan sudan