Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya sert tepki

Almanya'nın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılacağı bir etkinliği iptal etmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuştu. Çavuşoğlu, çok sert ifadeler kullandı; "İlişkileri sürdürmek istiyorsanız nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya sert tepki

ÇAVUŞOĞLU: ALMANYA'NIN BU TAVRI DEMOKRASİYE SIĞMAZ

"Almanya'nın bu tavrı ne demokrasiye ne toplanma özgürlüğüne sığar."

"Bizimle ilişkilerinizi sürdürmek istiyorsanız bize nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız. Böyle devam etmez bizde karşılığını veririz. O zaman gerisini siz düşünürsünüz."

Almanya daha önce de darbe girişimi sonrasında Köln'de düzenlenen Demokrasi Mitingi'ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle bağlanmasını mahkeme kararıyla yasaklamıştı.

"Geçen sene Sayın Cumhurbaşkanımız Almanya'da vatandaşlarımızın bir toplantısına Türkiye'den hitap etmek istedi bu engellendi. Teröristlerin toplantısına izin veriyorlar. Kandil’den teröristler, hitap ettiler. Terörist başlarına izin veriyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına izin vermiyorsunuz."

Çavuşoğlu işte bu sözlerle Almanya'nın teröre verdiği desteği anlattı. Batı'nın çifte standartına vurgu yaptı.

"Bu tür etkinlikleri engellemeye çalışması Almanya'nın ve Batı'nın ne kadar çifte standart içinde olduğunun göstergesidir.

ALMANYA'YA SERT NOTA

Ankara, Berlin yönetimine diplomatik uyarısını da yaptı. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Türkiye’nin protestosu hem sözlü hem de yazılı nota ile iletildi.

"Belediye aldığı bir kararla toplantının yapılmasını iptal etti. Kabul edilebilir bir şey değildir."

ulusalkanal.com.tr

bekir bozdağ almanya Mevlüt Çavuşoğlu adalet bakanı dışişleri