Fransa ve Almanya'dan ortak karar

Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, yeni yol haritalarında, Avrupa Birliği’nin Amerika'dan bağımsız politika uygulayacağını belirtti. Le Maire Almanya'yla birlikte Fransız-Alman finans mekanizmasını geliştirme kararını aldıklarını açıkladı.

Fransa, ve Almanya'dan peş peşe dış politikada yeni bir yönelime işaret eden "bağımsız ve güçlü Avrupa" vurgusu yapılıyor.

Son açıklama Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire (Buruno Lö Mayr)'den geldi. Fransa Ekonomi Bakanı Avrupa Birliği’nin Amerika'dan bağımsız politika uygulayacağını belirtti. Le Maire "Ben, Avrupa'nın bağımsız kıta olmasını istiyorum" diye konuştu.

Le Maire, "Almanya'yla birlikte biz, bağımsız Avrupa ya da Fransız-Alman finans mekanizmasını geliştirme kararını aldık." dedi. Bu mekanizma sayesinde, ABD'nin uyguladığı yaptırımlardan mağdur olmayacaklarını belirtti.

Le Maire, Avrupa'nın bağımsız olmasının tamamen bağımsız finansal araçların olması anlamına geldiğini, ancak şu anda böyle araçlara sahip olmadıklarını sözlerine ekledi.

Daha önce Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da önceliklerinin ‘bağımsız ve güçlü Avrupa' olduğunu açıklamıştı.

ulusal.com.tr

almanya fransa karar