Yeni Şafak: Almanya, camileri FETÖ'ye teslim edecek

Almanya ile krizler bitmiyor. Bu sefer de istihbarat tartışması gittikçe büyüyor. MİT'e casusluk soruşturması açan Almanya'nın ülkedeki camilerin yönetimini FETÖ'ye bırakmayı planladığı iddia edildi.

Almanya ile Türkiye arasındaki istihbarat tartışması sürüyor. Yeni Şafak Gazetesi Berlin yönetiminin camilere el koyup FETÖ'ye teslim etmeyi planladığı iddiasını manşetine taşıdı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı camilerde, 15 Temmuz sonrasında Türkiye'den gelen genelge uyarınca FETÖ'ye yakın cami cemaatini Türkiye'ye bildiren imamlar casusluk ile suçlanmış, bir kısmı Türkiye'ye dönmek zorunda kalmıştı.

DİTİB, konu ile ilgili olarak genelgenin bazı imamlar tarafından yanlış anlaşıldığı açıklamasını yapmıştı.

Yeni Şafak DİTİB'in boşluğundan yararlanan FETÖ'nün, Alman hükümeti ile camilerin yönetimi için masaya oturmaya hazırlanıyor. Pensilvanya'nın bu görev için Hayrettin Özkul, Abdullah Aymaz ve Hilmi Baykan'ı görevlendirdiği belirtildi.

Almanya, geçmişte FETÖ faaliyetlerine karşıydı. Ancak darbe girişi sonrasında ülkeye kaçan örgüt üyelerine kucak açıldı.

Almanya'nın 1985 yılında MİT ile bir anlaşma yaparak MİT elemanlarının Almanya'ya gitmesi karşılığında Türkiye'ye BND ajanlarını gönderdiği biliniyor.

Ankara, Berlin yönetimini darbe girişiminden önce BND'nin MİT'e istihbarat vermemesi nedeniyle uyarmıştı.

HABER: DAMLA İNCE - KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

fetö almanya cami yeni şafak