Kemal Kılıçdaroğlu: ''Kuşoğlu zamansız bir açıklama yapmış''

Millet İttifakı'ndaki Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti'den gelen tepki sonrası kendisinin aday ilan edilmesi ile ilgili konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun zamansız bir açıklama yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın onayı alınmadan açıklama yapmanın doğru olmadığını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu: ''Kuşoğlu zamansız bir açıklama yapmış''

Aday ilanı sonrası konuşmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti'den gelen tepki sonrası bir açıklama yaptı. Kendisini Cumhurbaşkanı adayı ilan eden Genel Başkan Yardımcısının, zamansız açıklama yaptığını söyledi.

Millet İttifakı'ndaki adaylık krizi sürüyor. CHP Genel Başkan YardımcısıBülent Kuşoğlu "Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu" demiş Parti içinden ve Millet İttifakı ortağı İyi Parti'den itirazlar yükselmişti.

Tartışmalar sürerken CHP ve İyi Parti'den yeni açıklamalar geldi. Sözcü gazetesine konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'na danışmadan adaylık ilanının doğru olmadığını savundu.

Kılıçdaroğlu, ''Biz cumhurbaşkanlığı seçimine Millet İttifakı olarak diğer partilerle birlikte gireceğiz. Onlara danışmadan, onların onayı alınmadan, birlikte karar verilmeden, şu veya bu kişinin aday olacağını açıklaması yanlış oldu. Siyasi ortamı ve Millet İttifakı'nı dikkate almadan acele söylenmiş sözlerdir'' dedi.

Kılıçdaroğlu bu açıklama ile Millet İttfakı'nı krizi çözmeyi beklerken İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'dan da "Gönlümüzden Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı olması geçiyor" çıkışı geldi.

İyi Parti kemal kılıçdaroğlu aday cumhurbaşkanlığı adaylığı Bülent Kuşoğlu chp genel başkan yardımcısı