''Yeni Normal''in yeni kuralları belirlendi

Bilim Kurulu, "Kontrollü Sosyal Hayat"a ilişkin yeni tedbirleri içeren 11 rehber daha yayınladı. Kozmetikçilerden benzin istasyonlarına, emlakçılardan beyaz eşyaya kadar 11 sektöre yeni kurallar getirildi. Peki o kurallar neler? Ayrıntılar haberimizde.

''Yeni Normal''in yeni kuralları belirlendi

"Yeni normalin" yeni kuralları açıklandı.

Bilim Kurulu, 11 yeni rehber hazırladı. Rehberler ile 11 sektöre ilişkin kurallar getirildi.

Buna göre kozmetik ve parfümeri mağazalarında ürünler camekanlı bölümlerde teşhir edilecek. Müşterilerin istedikleri ürünler, çalışanlar tarafından kasaya getirilecek. Göz, dudak ve yüze uygulanan makyaj malzemelerinin test ürünleri denenmeyecek. Parfümler direkt cilde değil test kâğıtlarına uygulanacak.

Ofis ve bürolarda iş yerine misafir alınmayacak. Müşterilere su dışında içecek ve yiyecek ikramı yapılmayacak. Salon tipi klimalar ve vantilatörler kullanılmayacak.

Akaryakıt istasyonlarının marketlerindeki ürünler cam veya tezgâh arkasında korumaya alınacak. Personelle müşteri arasına şeffaf bir bariyer yerleştirilecek. Tuvalet kapıları otomatik sisteme çevrilecek. Bu imkân yoksa sık sık dezenfekte edilecek.

Oto yıkama, oto galeri ve oto tamircilerde araç içi her türlü işlemde maske takılacak. Havayla el kurutma cihazları kullanılmayacak. Servise verilen araçların iç kısımları, müşteriye teslimden önce dezenfekte edilecek. Teslim alınan kiralık araçlar da dezenfekte edilecek.

Elektronik ve telekomünikasyon mağazalarında ürünlerin ambalajı açılmayacak. Müşterilerin sadece teşhir ürünlerini incelemelerine izin verilecek.

Emlakçılarda 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve müşteri planlaması yapılacak. Kalem kullanmak gerektiğinde çalışanlar ve müşteriler kendilerine ait kalemleri kullanacak.

ulusal.com.tr

Bilim Kurulu