EGO'da direniş ateşi

EGO'da direniş ateşi

Tekirdağ’ın Ergene İlçesinde Elektrik ve malzemeleri üreten Alman şirketi EGO’da DİSK Birleşik Metal üyesi 28 işçinin işten atılması ve işçilerin tekrardan Türk Metal’e üye olması için baskıların artması üzerine 4 Ocak Pazartesi sabahı işçiler yeniden direnişe geçti.

Her yılın Aralık ayı sonunda sayım yapılacağı gerekçesiyle 3-4 gün üretimi durduran EGO, bu yıl 25 Aralık’tan sonra tüm işçileri bir haftalığına izine çıkardı. Cuma günü işçileri izine çıkaran EGO, Cumartesi günü SMS ile 28 işçinin tazminatsız işten çıkardığını bildirdi.

Geçtiğimiz Yaz aylarında yaşanan “Metal Fırtına” sürecinde işçiler, Türk Metal Sendikasından istifa etmiş DİSK’e bağlı Birleşik Metal sendikasına üye olmuşlardı. Bu sendika değişikliği sürecinde 5 işçi işten çıkarılması üzerine EGO’da direniş başlamıştı. EGO’daki direniş İşverenin “işçilerin talebi olan sendika seçme haklarına saygı duyacaklarını, işçilerin iradesine karışmayacağını işten atılan 5 işçinin geri alınacağını başka işçi çıkarmanın olmayacağı” sözü üzerine bitirilmişti.

EGO’da yapılan temsilci seçiminde Birleşik Metal temsilcileri seçilmiş, işçilerin talepleri kabul edilmiş fabrika tekrardan üretime devam etmişti.

600 işçinin çalıştığı Fabrikada işçilerin Türk Metal ve İşveren tarafından baskı yapılarak Birleşik Metalden istifa ettirilmeye ve tekrardan Türk Metal sendikasına üye yapılmaya çalışılması üzerine İşçilerin Türk Metal dışarı sloganı attığı fabrika içinde yürüyüş düzenlediği ortaya çıktı.

4 Ocak Pazartesi sabah işe gelen işçilerin işi durdurarak direnişe geçtiği öğrenildi. Görüşlerini aldığımız şube başkanı Beyhan Yıldırım “şu anda direnişimiz fabrika önünde devam ediyor sendikamızın ve üyelerimizin haklarını sonuna kadar koruyacağız ve mücadelemizi sonuna devam ettireceğiz” dedi.

HABER: Cemal Dalar / Çorlu

ulusalkanal.com.tr