Elitaş açıkladı! Milletvekili istifa ederse yerine vekil atanacak mı?

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gündemdeki başlıklara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. AKP’nin Meclis başkanı adayının 10 Temmuz’da belli olacağını söyleyen Elitaş, kamuoyunda tartışılan "Bakan olmak için istifa edecek vekillerin yerine atama yapılacak mı?" sorusuna da yanıt verdi.

AKP’nin Meclis başkanı adayı, kongre takvimi, ve kabinede yer alacak isimler.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AKP’nin önündeki takvime ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Elitaş önce Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin süreci anlattı.

Erken seçimin ardından AKP’de kongrenin ne zaman yapılacağı merak konusu. Elitaş bu konuya da açıklık getirdi, Eylül ayına işaret etti.

Kamuoyunda tartışılan bir diğer konu kabinede yer alacak isimler. Yeni hükümet sistemine göre, milletvekili olacak isimlerin bakan olabilmesi için istifa etmesi gerekiyor. Kulislerde vekillerin istifa etmesi halinde yerlerine yeni bir atama yapılabilir mi sorusuna yanıt aranıyor. Basın mensuplarının sorusuna AKP Grup Başkanvekili net yanıt verdi.

Öte yandan AKP'de bugün Genel Merkez hareketliydi. İktidar partisinde önce AKP MKYK toplantısı yapıldı. Toplantıda seçim sonuçları değerlendirildi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin işlemesine ilişkin takvim masaya yatırıldı. Erdoğan-Bahçeli zirvesinde öne çıkan başlıklar da MKYK’nın değerlendirilmesine sunuldu. Zirvede ayrıca İçişleri Bakanı Sülayman Soylu'nun CHP'ye ilişkin talimatı da masaya yatırıldı.

milletvekili elitaş