Yatağan ve Soma birleşiyor!

Türkiye işçi sınıfının ayağa kalktığı bir haftayı yaşayacak. Direnişin kalesi Yatağan, özelleştirmeye eylemleriyle yanıt verecek. Hafta başından itibaren ard arda eylemler yapılacak. Türk-İş taşeronlaşmaya karşı yurt genelinde iş bırakacak. Yatağan işçileri önce işyerlerini ve şehir merkezlerini eylem alanına çevirecek; ardından adım adım Ankara yoluna düşecek.

Hükümet işçi katliamlarının önünü açan özelleştirmeler için adım attı, Yatağan işçisi özelleştirme adımına eylemlerle yanıt verme kararı aldı.

İşçi, Yatağan ve Yeniköy Termik Santrallerinin özelleştirilmesine, büyük eylemlerle yanıt verecek. Bu hafta işçinin eylem haftası olacak!

Enerji ve maden işçileri eylem takvimini belirledi. İlk eylem Pazartesi sabahı erken saatlerde başlayacak.

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy'de emekçiler Pazartesi tam gün iş bırakacak. İş yerleri önünde sabahın erken saatlerinde toplanılacak.

17 Haziran Salı günü eylem Türkiye geneline taşınacak. Türk-İş konfederasyonuna bağlı bütün işçiler üretimden gelen gücünü kullanacak. 2 saat boyunca iş bırakılacak, makineler çalışmayacak. Türkiye genelindeki bu eyleme Yatağan işçileri deşlik edecek.

18 Haziran Çarşamba günü işçilerin hedefi, AKP il ve ilçe binaları olacak. İşçiler AKP binaları önüne siyah çelenk bırakacak, ardından oturma eylemi yapacak. Aynı saatlerde Ankara'daki işçiler de Türk-iş Binasında nöbeti sürdürecek.

19 Haziran Perşembe günü Tes-iş ve Maden-iş Yatağan Şube Başkanları Ankara'da olacak. Buradaki toplantıda yeni eylem planı hazırlanacak.

Ve büyük gün 22 Haziran Pazar olacak. İşçiler bu kez, 301 maden şehidinin verildiği Soma'dan hükümeti uyaracak. Pazar günü saat 13.00'te yapılacak olan mitingte özelleştirmeye karşı kamulaştırma talebi yinelenecek.

ulusalkanal.com.tr