TGB Ankara Kadın Komisyonu kuruldu

Ankara’nın çeşitli üniversitelerinden TGB üyelerinin katılımı ile TGB Ankara Kadın Komisyonu Kuruluş Toplantısı gerçekleşti.

TGB Ankara Kadın Komisyonu kuruldu

TGB Ankara 29 Şubat 2016(Pazartesi) günü saat 18:00’de TGB Genel Merkezi’nde Ankara Kadın Komisyonu’nu kurmak için bir araya geldi.Kadın Komisyonu toplantısında TGB GYK Üyesi Güldane PEKDOĞAN Ankara Kadın Komisyonu başkanı seçildi. Yapılan toplantıda, Kadın Komisyonu’nun amaçları ve hedefleri konuşulurken gelecek dönemde yapılacak etkinlikler de planlandı.

“Kadına Yönelik Şiddet Toplumsal Bir Sorundur”

Kadın Komisyonu toplantısında kadına yönelik şiddetin toplumsal temeli ve Kadın Komisyonu’nun çalışma alanları üzerinde tartışma yürütüldü. Kadına yönelik şiddetin bireysel değil, toplumsal bir sorun olduğu ve bunun üstesinden gelebilmek için kadın-erkek el ele, kolektif şekilde mücadele etmesinin önemi vurgulandı. TGB GYK Üyesi Güldane Pekdoğan: “Gericiliğin kadına yönelik saldırılarını Kadın-Erkek el ele verip püskürteceğiz. Kadın cinayetlerini, tecavüzleri kadına şiddeti toplumun bütün kesimlerinin tepkisini örgütlü güce dönüştürüp kadın-erkek eşitliğini sağlayacağız. Kadın düşmanlarına karşı üniversitelerimizi ayağa kaldıracağız.” dedi.

ulusalkanal.com.tr