Komşu için kader günü!

Avro Bölgesi Maliye Bakanları Riga'da toplanarak Yunanistan'ın konuşacak. Uzmanlara göre borçlarını ödemek için Avrupa Birliği'nden kredi almaya mecbur bırakılan Yunanistan’ın kaderi, Letonya'nın başkentinde yapılacak bu toplantıda belirlenecek

Komşu için kader günü!

Avrupa Birliği Maliye Bakanları Yunanistan'nın reformlar konusunda aldığı mesafeyi değerlendirmek için Letonya'nın başkenti Riga'da bir araya gelecek.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, müzakerelerde çok sınırlı ilerleme kaydedildiğini ve Yunanistan'ın mali durumundan endişe ettiğini belirtmişti.

Yunanistan'ın Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'ndan aldığı toplam 240 milyar avro mali yardım paketinde kalan 7,2 milyar avroyu alabilmesi için reformlar konusunda uzlaşması gerekiyor.

Yatırımcılar uzlaşı olmazsa Yunanistan'ın borçlarını ödeyecek parasının kalmayacağından ve avro bölgesinden çıkmak zorunda kalacağından endişe ediyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan ile yürütülen müzakerelerde, sonuca ulaşmadan önce nakit kaynaklarının tükenmemesi için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi.

Yunanistan daha önce İMF'ye olan borcunu ödemek için ülkedeki tüm kuruluşlardan kasalarındaki paralarını Merkez Bankası'na vermelerini istemişti.

ulusalkanal.com.tr