Berkin anmasına polis müdahalesi

Haziran eylemlerinde yitirdiğimiz Berkin Elvan'ın ölümünün birinci yıldönümünde İstanbul ve Başkent sokakları karıştı. Polisin göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği eylemlerde göstericiler ise polise taş, sopa ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Berkin anmasına polis müdahalesi

Haziran Direnişi şehitlerinden Berkin Elvan'ın 14 yaşındaki bedeni, 269 gün dayandı, 11 Mart 2014'te hayatını kaybetti. Tam bir yıl geçti ölümünün üzerinden. Ama hala katilleri bulunmadı. Berkin için bugün İstanbul Okmeydanı'nda toplanıldı. Buluşma yeri Berkin'in, polisin gaz fişeğine hedef olup düştüğü Okmeydanı'ndaki bu kaldırımdı. Berkin'in gözlerini kapadığı kaldırımda mumlar yakıldı, ekmek bırakıldı.

Toplanma sloganlarla başladı. Toplananlar, Berkin'in Ferköy'deki mezarına yürümek isteyince ortalık karıştı.

Polis yürüyüşün yapılmasına izin vermedi. "Dağılın" anonsları işe yaramayınca müdahale gecikmedi.

Okmeydanı'nın tüm sokakları, E-5 bağlantıları gaza boğuldu. Göstericiler de polise cam şişe ve molotofla karşılık verdi.

Sokak başlarına barikatlar kuruldu, bazı çöp konteynırları ateşe verildi. Müdahale sürerken bir ara sokaktan 7- 8 el silah sesi yükseldi.

Silah sesleri bölgede paniğe neden oldu. Polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Başkent Ankara'da da durum aynıydı. Polisler ve göstericiler arasında arbede çıktı. Polis dağılmayan gruplara tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

ulusalkanal.com.tr