Çetin Altan hayatını kaybetti

Gazeteci Yazar Çetin Altan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 88 yaşındaki Çetin Altan'ın "zatürreye bağlı solunum yetmezliği" nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Çetin Altan yarın son yolculuğuna uğurlanacak

Çetin Altan hayatını kaybetti

Milliyet Gazetesi yazarı Çetin Altan zatürre nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Çetin Altan'ın ölüm haberini oğlu Mehmet Altan duyurdu. Mehmet Altan, "Saat 11'de kendisini kaybettik. Bir süredir burada yatıyordu" dedi.

Çetin Altan’ın ölümüyle ilgili tedavi gördüğü hastaneden de açıklama yapıldı. Açıklamada, Altan’ın zatürreye bağlı solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Çetin Altan, 22 Haziran 1927'de İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

Gazeteciliğe Ulus gazetesinde muhabir olarak başladıç. Bir çok gazetede köşe yazıları yazdı.

1965’te Türkiye İşçi Partisi’nden İstanbul milletvekili seçildi. Meclis’teki dört yıl geçirdi.

Çetin Altan gazeteci kimliğinin yanında yazar kimliğine de sahipti. Roman, Oyun, Anı, Gezi ve Deneme türünde bir çok kitap kaleme aldı. Daha sonra bütün kitaplarından alınan örnekler "Seçmeler" adlı bir kitapta toplandı.

Çetin Altan Son olarak Milliyet Gazetesi'nde yazarlığı sürdürüyordu.

Çetin Altan için yarın saat 11:30'da Milliyet Gazetesi'nin Çağlayan'daki binasının önünde tören düzenlenecek. Cenazesi daha sonra Teşvikiye Camii'ne götürülecek. Burada kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ulusalkanal.com.tr

hayatını kaybetti