“Zırh delen“ mermi geliyor!

Türkiye milyonlarca adet "isyan bastırma" mermisi alıyor. İddiaya göre, sadece Özel harekat polislerinin kullandığı ve bazı ülkelerde yasaklanan mermiler kargo ile yola çıktı. ABD'den getirilen mermilerin akşam saatlerinde Türkiye'ye getirileceği öne sürüldü.

“Zırh delen“ mermi geliyor!

Polisin isyan bastırmada kullandığı çukur uçlu mermilerden Türkiye'nin milyonlarca adet satın aldığı iddia edildi. Sendika.org'un haberine göre, ABD'den gönderilen mermiler kargo ile yola çıktı.

Habere göre, satın alınan mermiler Özel harekat polisleri tarafından isyan bastırmak için kullanılıyor.

Habere göre, ABD’den yola çıkan bir grup malzeme önce İzlanda'ya, 19 Şubat günü de Hamburg havaalanına indirildi. Siyah folyo ile sarılı 16 paletin akşam saatlerinde ise Türkiye'ye sevk edileceği belirtildi.

Bu paletlerin satıcısı, “Hornady Manufacturing Company” adlı ABD’li bir silah şirketi. Alıcısı ise "Emniyet Genel Müdürlüğü".

Bu mermiler, isabet ettikleri noktaya girdikten sonra çok daha geniş bir delik açarak çıkıyor ve büyük hasar bırakıyor. "Zırh delen mermi" olarak da adlandırılan mermilerin, çukur uçlarına içi sıvı ile dolu kırmızı plastik başlıklar yerleştiriliyor. Tartışma yaratn mermilerin Fransa’da ise kullanımı durduruldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün mermileri alacağı 2012'nin Aralık ayında duyurulmuştu. Mevcut mermilerin “silahlı saldırganlar” üzerinde etkisiz kaldığını gerekçe gösteren Emniyet, sadece silahlı saldırganlar ve “terör” olaylarında kullanılmak üzere “3 milyon adet” alınacağını açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

polis Emniyet Genel Müdürlüğü