Rus doktorların salgınla mücadelesi

Rusya, Kovid19 vaka sayısında dünyada ön sıralarda bulunuyor. Ülkede vaka sayısı 336 bine yaklaştı. 3 bin 388 kişi hayatını kaybederken, 8 binden fazla kişi iyileşti. Başkent Moskova salgının merkezi konumunda… Moskova’da bir devlet hastanesi kapılarını ilk kez, Türk gazetecilere açtı. Anadolu Ajansı ekibi, Rus doktorların salgınla mücadelesini görüntüledi.

Rus doktorların salgınla mücadelesi

İlk korona vakasının 31 Ocak'ta tespit edildiği Rusya’da kamu ve özel tüm hastaneler, salgınla mücadele kapsamında yeniden dizayn edildi.

Anadolu Ajansı ekibi, Moskova’nın en aktif sağlık merkezi olan 52 Nolu Klinik Şehir Hastanesinde, sağlık çalışanlarının bir gününe tanıklık etti.

Hastanede, hasta girişinden itibaren alınan önlemler dikkati çekiyor. Enfekte riskine karşı her türlü donanıma sahip sağlık personeli, Kovid19 şüphelisini acil girişinde karşılıyor. Hastanın hikayesini dinliyor, tansiyon ve ateşini ölçüyor. Ardından kan tahlilleri ve korona testi yapılıyor.

Sonuçlara göre, uzman doktorlar, hastanın durumunu belirleyerek gerekli birime yönlendiriyor. Durumu ağır olan hastalar kırmızı alanlarda yoğun bakıma alınıyor. Solunum sıkıntısı yaşayanlarsa ventiletöre bağlanıyor.

Hastanede geliştirilen bir bilgisayar yazılımı ile virüsün vücutta nerelere hasar verdiği üç boyutlu olarak görülebiliyor.

Korona hastalarının bulunduğu alanlarda görev yapanlar, başka birimlere geçmeden önce özel ünitede tüm vücudunu dezenfekte ediyor. Hijyene büyük özen gösterilen hastanede çalışanlar da ziyaretçiler de bulaşmayı önlemek için çıkışlarda duş alıyor.

52 Nolu Klinik Şehir Hastanesi Baş Hekimi Maryana Lısenko, hasta sayısının ilk günlere göre yüzde 20 düştüğünü belirtti.

3 binden fazla personelin çalıştığı hastanede şu ana kadar 39 sağlık çalışanı virüsten etkilenmiş…

Başhekim Maryana Lısenko, ölü sayısının gizlendiği yönündeki iddiaları değerlendirdi.

ulusal.com.tr

rusya koronavirüs rus