Deniz Baykal'a ''İç hesaplaşma'' yanıtı

"Bir an önce iç hesaplaşma bir kenara bırakılmalı" diyen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a, CHP Sözcüsü Faik Öztrak yanıt verdi. "İçimizde sürekli bir kavga varmış izlenimi verilmeye çalışılmaktadır" diye konuşan Öztrak, parti içinde kavga olmadığını savundu. Baykal'ın, "Hükümetin çabasından memnunum" sözleri de Öztrak'ın gündemindeydi...

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, "Parti içindeki kurultay, değişim gibi sıcak tartışmaya katkı yapmak istemiyorum. Bir an önce iç hesaplaşma bir kenara bırakılmalı. Ben içerideki tartışmayı aşmaya, katkı yapma konumunda olmayı tercih ediyorum." dedi.

Antalya Milletvekili ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "İç hesaplaşma bitmeli" açıklamasına CHP Sözcüsü Faik Öztrak'dan yanıt geldi. Öztrak, parti içinde kavga olmadığını iddia etti.

"CHP şu anda önümüzdeki dönemdeki mahalli idare seçimlerine kilitlenmiştir. İçimizde sürekli bir kavga varmış izlenimi verilmeye çalışılmaktadır, kavga yoktur."

Baykal, "Bağımsız, tarafsız yargı arayışı ve hükümetin çabasından memnunum. İktidar, muhalefet kaosun parçası olamaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ivedilikle, net biçimde örnek davranış sergileyerek iktidara cesaret vermesi yargı ve topluma da moral vermesi elzemdir." dedi.

Öztrak'ın gündeminde Baykal'ın bu sözleri de vardı...

CHP Sözcüsü, AKP ile MHP arasında gündeme gelen "Mart 2019'daki yerel seçimlerde ittifak" tartışmasını da değerlendirdi.

"Karşı taraf biz seçime giderken ittifak yapacağız' diyor. Tabii o da sıkıntılı, nasıl ittifak yapacaksınız? Yasalarda artık ittifak yok ki. Burada adeta cephe oluşturulmak suretiyle ve bizi de buna zorlamak suretiyle milletin iradesine ipotek konmak isteniyor."

Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Öztrak, ekonomideki gelişmeleri de değerlendirdi. Hükümetin çözüm yollarını eleştirdi.

"Ekonomide yine aspirin tedavisinin devam ettiğini görüyoruz. Hala ortada milleti rahatlatacak, yangını söndürecek bir program yok."

ulusal.com.tr

chp Deniz Baykal