Tayyip Erdoğan'ı Almanya'da bakın kim karşılayacak

4 Şubat Salı günü Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek üzere Berlin’e gelecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan protestolarla karsılanacak.

Tayyip Erdoğan'ı Almanya'da bakın kim karşılayacak

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Avrupa Başkanı Tunç Akkoç, "Türk milletinin gücünü Berlin 'den de gösterelim" derken, herkesi salı günü saat 11'de Berlin Hauptbahnhof önüne beklediklerini söyledi.

"Berlin'den Türk milletinin gücünü gösterelim"

Akkoç yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Tayyip Erdoğan aklını başına almalı, çünkü her geçen zaman aleyhine işliyor. Özlü bir söz vardır, 'Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli'. Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alacağız diyordu. Şimdi Türk milleti Tayyip Erdoğan'ı ayakları altına almak üzere. Tayyip Erdoğan'a da tavsiye ediyoruz. Taraftarlarına söyle, sana Berlin'de karşılama töreni hazırlamasınlar. Çünkü biz görkemli bir karşılama töreni hazırlıyoruz. Halkımızı da göreve davet ediyoruz, Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, ha gayret diyoruz. Berlin'den de Türk milletinin gücünü gösterelim."

Erdoğan ile Merkel arasındaki görüşme Berlin'deki Başbakanlık binasında yapılacak. Görüşmenin ana gündem maddelerini ise ikili ilişkiler ve güncel uluslararası konuların oluşturacağı bildirildi.

Alevi örgütleri de Tayyip Erdoğan’ı protesto edecek. Berlin Alevi Toplumu’ndan yapılan yazılı açıklamada, 4 Şubat saat 13’te Berlin’in tarihi Brandenburg kapısı önünde bir miting düzenleneceği bildirildi.

"Herkesi aldatan Diktatör“

Erdoğan için ‘başta Aleviler olmak üzere Türkiye’de herkesi aldatan adam ve diktatör’ ifadelerinin kullanıldığı açıklamada,“AKP ve Tayyip Erdoğan’ın yaptığı yolsuzlukları, hırsızlıkları, zülümleri bütün dünyanın ve en başta Merkel’in görmesi gerekir“ denildi.

Açıklamada, Erdoğan’ın basını susturduğu, yargı, ordu, üniversiteler ve emniyet gibi devlet kurumlarını kendisi ve yandaşları için kullandığı vurgulanırken, “Türkiye’de 12 yıldan beri iktidarda olan AKP, Türkiye halklarını aldattığı gibi Avrupa’yı da aldatmaya devam ediyor. İktidara gelirken; yolsuzlukla, yoksullukla,yasaklarla mücadele edeceğini söyleyen Tayip Erdoğan; ayakkabı kutularında çıkan 4,5 milyonu görmezden geliyor. Yolsuzluktan tutuklanan Bakan çocuklarını duymazdan geliyor. Kendi oğlunu da sorguya göndermeyerek adeta herkese, hukuka, insan vicdanına, ahlaka meydan okuyor“ ifadelerine yer verildi.

Berlin Alevi Toplumu, Erdoğan’ın sokağa çıkan insanlara vahşi şekilde saldıran polisi kahraman gördüğünü ve Mecliste milletvekilini yumruklayanı, ‘gereğini yaptı’ diyerek açıkca şiddeti savunduğunu belirtirken, başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın bütün ülkelerinin, Erdoğan’ın ‘çirkin‘ politikalarına alet olmaması gerektiği söylendi.

Adnan Türkkan / Almanya

ulusalkanal.com.tr