Fethullah Gülen'in okulları kapatıldı

Fethullah Gülen'in okulları kapatıldı

Azerbaycan, Gülen örgütü ile bağlantılı olduğu belirtilen 25 okulun kapatılmasına karar verdi. Bir süre önce de okulların başında bulunan Enver Özener'in, Fethullah Gülen'e yazdığı mektupta, "teşhir olduk" dediği ortaya çıkmıştı.

Azerbaycan'da Gülen örgütü ile bağlantısı olduğu belirtilen 25 okul kapatıldı.

Azerbaycan, 3 ay önce Gülen örgütüne ait Çağ Öğretim İşletmeleri'ni, Devlet Petrol Şirketi SOCAR bünyesine alarak kamulaştırdı. Kamulaştırmayla 13 şubesi bulunan Araz Kursları, 11 lise ve Kafkas Üniversitesi, Uluslararası Eğitim Merkezi çatısı altına alındı.

Ancak, Uluslararası Eğitim Merkezi, kurucu üyeleriyle yaptığı son toplantıda "Araz Kursları ile ona bağlı eğitim kurumlarının kapatılmasına" karar verdi.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nden yapılan açıklamada, Araz Kursları ve bağlantılı diğer eğitim kurumlarının getirdiği ek mali yük ve projenin yönetim zorlukları dikkate alınarak, söz konusu kurumların feshedildiği vurgulandı.

Daha önce de okulların başında bulunan Enver Özener'in Fethullah Gülen'e yazdığı mektupta, "teşhir olduklarını" söylediği ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen okul Azerbaycan