Fethullah Gülen 'ifade talimatı' vermiş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in gözaltına alınanların verdikleri ifadeler için talimat gönderdiğini açıkladı.

Fethullah Gülen 'ifade talimatı' vermiş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AA Editör Masası'nda soruları yanıtladı.

ABD'nin Fethullah Gülen'i iade edeceğine inandığını söyleyen Bakan Bozdağ "Fethullah Gülen'le ilgili 4 ayrı dosyayı ABD'ye ilettik bunun dışında Gülen'in yakalanması ve tutuklanması için talepte bulunduk. ABD bu yazıları aldıktan sonra bizden neden bu tutuklama talebinin acil olduğunu sordular, bizde cevapları gönderdik. Ardından da şahsıma mektup geldi, iki ülke arası uzmanların gelip gidebileceğine dair. Bizde öncelikle sizden uzman heyet gelsin sonra da Türkiye'den bir heyet ABD'ye gitsin dedik. Dışişleri Bakanı ile bizzat geleceğimi de ifade ettim. Henüz gönderdiğimiz dosyaya olumlu ya olumsuz bir cevap kalmadı. Fakat bugüne kadar gelen açıklamalardan iadeyi tartıştıkları ve önemsedikleri ortaya çıkıyor. Biz bunu önemsiyoruz" dedi.

GÜLEN TALİMAT YAYINLAMIŞ

Bakan sözlerine söyle devam etti:

"Fethullah Gülen, istihbaratımıza göre, nasıl ifade vermeleri için talimat yayınlamış. Çarpıtmak için, oradaki yapının çözülmemesi için ifade talimatı hazırlanıyor. Ancak o ifadeler örgütü deşifre etmiş oluyor. Gülen'in ortaya koydtauğu bu sapık anlayışlar onları, aileleri perişan etti. Kaç ocağa ateş düştü. Pek çok insan hürriyetinden mahrum oldu, pek çok insan katil oldu. Bu yapıya dur demezlerse ileride hangi vahşi suçlar işlenecek bunları kestirmek zor. Şimdi herkese diyorum ki lütfen bildiklerinizi anlatın. Bu DAEŞ, PKK militanları da böyle motive ediyor. Ölen şehit, öldüren şehit, herkes cennete gidiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Masum insanları öldürüyor, iyilik yaptığını düşünüyor."

ulusalkanal.com.tr

Fetullah Gülen